Het populairste vervoersmiddel in ons land is en blijft de fiets. Je kunt eenvoudig overal komen en daarnaast kost het parkeren van je fiets niets. Dat is met een auto wel anders. Tegenwoordig moet je een aantal euro per uur moet betalen om ergens te mogen staan. Zeker in de grote steden. Het aanschaffen van een nieuwe fiets brengt echter een flink kostenplaatje met zich mee. Zeker op het moment dat je een model wilt uit het A-segment. Tweedehands fietsen zijn dan de ideale oplossing. De fiets is weliswaar gebruikt, maar kan nog steeds in goede conditie zijn en daarnaast kost het een stuk minder. Maar wat zijn eigenlijk de nadelen van een tweedehands fiets? In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Je hebt geen garantie

In tegenstelling tot een nieuwe fiets heb je op een gebruikte tweewieler helaas geen garantie. Dat is zeker een groot nadeel, want mocht er toch iets mis zijn met de fiets zullen de reparatiekosten voor eigen rekening zijn. In de meeste gevallen gaat het dan om onderdelen wat je op het eerste gezicht niet kan zien dat er iets mis mee is. Zorg er daarom voor dat je de fiets altijd uitgebreid controleert voordat je overgaat tot de koop. Schakel desnoods een expert in. Maak ook altijd eerst een testrit.

Controleer de fiets op diefstal

Helaas zijn er vandaag de dag veel fietsendieven actief. Dat betekent dat je zomaar een fiets van iemand kunt kopen die achteraf gestolen blijkt te zijn. Om deze situatie te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Als eerst, als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo. Daarnaast moet je nooit afspreken op een openbare plek, maar gewoon bij iemand thuis. Tot slot kun je het framenummer controleren via stopheling,nl om te kijken of de fiets is gestolen. 

Originele onderdelen niet altijd beschikbaar

Het laatste nadeel dat we met je willen bespreken is het feit dat er voor oudere modellen fietsen vaak geen originele onderdelen meer beschikbaar zijn. Dat betekent dat sommige reparaties niet kunnen worden uitgevoerd, alhoewel er tegenwoordig volgende onderdelen zijn dat passend gemaakt kan worden. Dat zorgt er echter wel voor dat de waarde van je fiets daalt, waardoor je er in de toekomst minder voor kunt krijgen op het moment dat je hem weer wilt verkopen.